logo

Dizajn kataloga i flajera

crta
crta
Web dizajn

Što je to kvalitetan dizajn flajera ili dobar dizajn kataloga?

Svaki promotivni materijal spoj je planiranja, projektiranja, vizuelne komunikacije i prenošenja bitnih informacija posmatraču (čitatelju). Uz to, dizajn flajera i dizajn kataloga ima vlastite zakonitosti pogotovo u segmentu pripreme te prijeloma sadržaja i određivanja grafičkih parametara, korištenja boja, stilova i fotografija.

dizajn

Predlažemo vam sljedeće korake u izradi flajera i kataloga:

  • Dogovor oko ključnih pojmova i bitnih segmenata prezentacije poslovanja, proizvoda ili usluga
  • Prikupljanje materijala i stvaranje sadržaja – tekstovi, fotografije, grafike
  • Određivanje tehničkih karakteristika i određivanje troškova produkcije (izvedba, tisak)
  • Osmišljavanje vizualnog koncepta
  • Grafički dizajn brošure ili kataloga
  • Korekcije i prilagodbe
  • Pripremu za tisak
  • Ovjeru tiska u tiskari

Šta je Letak ili flajer?

Letak je jedan od sredstava reklamiranja i informisanja. Flajer se obično štampa na malom papiru sa informacijama o proizvodu, usluzi ili o nekom događaju. U današnje vreme je popularna metoda oglašavanja zbog niske cene. Veličine i forme flajera veoma variraju od standardnih formata na jednom listu, do flajera sa preklopom ili neuobičajenih oblika.

Distribucija flajera se radi na više načina, obično je to deljenjem u nekom javnom prostoru ili na ulici a može biti poslat poštom ili ubačen u poštansko sanduče.

Flajeri ne drže pažnju čitaoca dugo i zbog toga je neophodno da flajer bude dobro dizajniran.

 • Atraktivnost – flajer treba da se ističe i da zapadne za oko čitaocima zadržavajući im pažnju. Izbor fonta i fotografije bi trebalo da su dobro uklopljeni i da budu čitljivi. Izbor boja bi trebalo da bude adekvatan jer ljudi nesvesno povezuju emocije sa vizuelnim prikazom tj. bojama. Raspored elemenata i razmak između njih bi trebalo da bude ravnomeran. Ne treba da bude prenatrpan a opet ne treba ni ostavljati punog praznog prostora. Treba napraviti procenu šta bi trebalo da bude u fokusu i na čemu je akcenat, a ostalo bi trebalo da prati i da bude u drugom planu.
 • Jasna poruka – Obratite se svojoj ciljnoj grupi jezikom koji ona razume. Ako nekoga pozovete da bindžuje seriju razumeće vas samo ako ima iskustva u tome (bindžovanje-maratonsko uživanje u nečemu tv serije, alkohol i slično.), ako vas ne razume onda ste fejlovali (fejl – en. Fale – potpuni neuspeh).
Web dizajn

Popularne usluge

icon
Redizajn sajta

Redizajn web sajta nije samo estetsko osvježavanje; to je strateški korak ka poboljšanju funkcionalnosti,

SEO
SEO optimizacija

Optimizacija sajta je jedan od oblika internet marketinga. Osnovni cilj svake web stranice je da bude pronađena 

dizajn
Grafički dizajn

Grafički dizajn igra ključnu ulogu u stvaranju vizualnog identiteta koji se pamti. Bez obzira da li je riječ o logotipu,

Trebate novi web sajt ili redizajn starog

Želite li imati web stranicu koja se ističe i impresionira vaše klijente? Onda ste na pravom mestu. Mi kreiramo digitalna rešenja koja će odražavati vašu jedinstvenost i unaprediti vašu online prisutnost.